Avisa Selbyggen melder om oppløftende resultater etter SNO-kontroller i Selbu og Tydal i påsken. Tydal Snøscooterklubb kontrollerte løypeavgift og delte ut påskegave til alle som hadde alt på stell.

Erik M. Ydse, i seksjon oppsyn innland SNO uttaler følgende til avisen Selbyggen:

– Generelt så ser det veldig bra ut. Vi har kontrollert både rekreasjonsløyper og dispensasjoner. Det er lite regelbrudd i rekreasjonsløypene og når det gjelder dispensasjoner som er gitt, så ser det også veldig bra ut, sier Erik M Ydse, i seksjon oppsyn innland i SNO.

 

Klikk her for å lese hele reportasjen i Selbyggen.

 

SNO holdt kontroll og Tydal Snøscoterklubb delte ut påskegaver til alle som hadde alt på stell.

SNO holdt kontroll og Tydal Snøscooterklubb delte ut påskegaver til alle som hadde alt på stell.

SNO melder at det er gitt gebyr for manglende førerkort. Antall regelbrudd har imidlertid gått ned i Selbu og er lavere enn i sammenlignbare kommuner. I Tydal er det ikke registrert regelbrudd i det hele tatt.

 

– Som sagt så ser det bra ut. Spesielt i Tydal har selvjustisen i forhold til rekreasjonsløyper fungert bra. Vi håper også at det vil skje i Selbu og at vi unngår ulovligheter der. Folk vi har møtt og kontrollert er blide og fornøyde, og vi har møtt familiefolk, eldre og uføre ute i løypene. Vi ser at de samler ulike brukergrupper som ellers ikke ville ha kommet seg så langt ut i naturen, sier Erik M. Ydse til Selbyggen.

 

Tydal Snøscooterklubb kontrollerte løypeavgift og ga i forbindelse med påske en gave til alle som hadde alt på stell. Ingen merknader, melder leder Erik Kirkvold.

 

– SNO hadde heller ikke noe å bemerke da vi traff dem i løypa. Det ble kontrollerte 5-6 førere underveis mens vi stod der. Det ble riktig så hyggelig stemning da vi kunne premiere alle med klubbkrus etter utført kontroll, sier han.