Rune Norby fra Hundhammeren i Malvik kommune i Trøndelag er valgt til ny leder i Snøscooterimportørenes Forening, SIF. Norby har vært ansvarlig for Lynx og 3-hjuls motorsykkel, 3WV, i BRP i Sør-Norge siden 2012. Han tar over for ledervervet fra Einar Grindvold som går av med pensjon i løpet av året. Einar Grindvold vil bli stående som en bauta i snøscooterbransjen i Norge.

Einar Grindvold

Snøscooterimportørenes Forening (SIF) er en interesseorganisasjon for snøscooterbransje i Norge. SIF arbeider aktivt for å bedre snøscooterens anseelse og snøscooterbransjens arbeidsvilkår i Norge. Dette gjøres gjennom arbeid for å få et forbedret regelverk som muliggjør en økt bruk av snøscooter under kontrollerte og regulerte former. Arbeid for flere trygge snøscooterløyper i Norge har vært en sentral del av SIFs arbeid de siste årene. Sikre og trygge løyper er det beste virkemiddelet mot ulykker. Foreningen omfatter merkene Arctic Cat, Lynx, Ski-Doo og Yamaha.

Nå overtar Rune Norby som også jobber i BRP ledertrøya i SIF i Norge. Han har kjørt snøscooter i hele sitt voksne liv. Nå kjører han snøscooter så ofte han har mulighet ut fra Storlien hvor han og familien bestående av kone og tre barn på 10, 14 og 16 år har hytte. BRP er for øvrig en betydelig aktør i bransjen og selger ca. 6.000 snøscootere, vannscootere og ATV-er årlig i Norge.

– Jeg ønsker Rune lykke til i vervet som leder, sier Einar Grindvold. I årene fremover vil vi nok få ytterligere tilvekst av snøscooterløyper og her spiller SIF en viktig rolle som støtte for lokale snøscooterforeninger og kommuner med utviklingsplaner.