Over 150 personer møtte opp på snøscootermøte i Oppdal. Det er positiv stemning for løyper i kommunen.

6. februar ble det avholdt snøscootermøte i Oppdal. Alle politiske parti, samt grunneiere og næringsliv, var representert. Det rapporteres om svært lite kritiske røster mot løyper.

Video om løypesuksess i Engerdal ble vist frem til de oppmøtte. (Ekstern lenke til Facebook)
Også gode erfaringer fra Tydal og Selbu ble formidlet.

Engerdal har opplevd økt aktivitet og optimisme i kommunen etter at de nye løypene har kommet. I Oppdal fikk de se film om suksessen.

Engerdal har opplevd økt aktivitet og optimisme i kommunen etter at de nye løypene har kommet. I Oppdal fikk de se film om suksessen.

 

Tidligere forsøk på etablering av løyper i Oppdal har vist at interessen er stor, men det har ikke lykkes å få alle med. Nå er imidlertid stemningen i kommunen svært positiv. Nå er imidlertid stemningen i kommunen svært positiv.

Erik Kirkvold, leder for de norske snøscooterklubbene, var invitert til Oppdal for å fortelle hvordan andre kommuner har gått frem for å få etablert løyper.

– En litt spøkefull Facebook-gruppe for å markere at folk var lei konflikten om skiløypa i Gjevillvassdalen, vokste seg stor og ble til et initiativ for å faktisk se på muligheter for snøscooterløyper i Oppdal, forteller han.

Det store oppmøtet og de gode innleggene fra salen viser at det ligger godt til rette med seriøse aktører som ønsker dette på plass.

– Det ble valgt et veldig oppegående interimstyre som nå skal ta ballen videre, men som møteleder poengterte, må alle gode krefter dra lasset sammen skal det bli resultater. Første oppgave blir å stable klubben på bena, så det vil snarlig bli et konstituerende møte i Oppdal Snøscooterklubb.

– Vi ønsker dem lykke til i arbeidet videre, sier Kirkvold.