Norges Vassdrag og energidirektorat (NVE) har ansvaret for den nasjonale snøskredvarslingen. Nå tilbyr de kurs- og informasjonsmateriell spesialtilpasset for snøscooterbrukere.

Norges Vassdrag og energidirektorat (NVE) har ansvaret for den nasjonale snøskredvarslingen. Snøskredvarslingen i Norge utgir varsler etter internasjonal standard i perioden 1. desember til 31. mai på nettsiden Varsom.no. Formålet med varslingen er å unngå tap av liv og verdier som følge av snøskred

På nettsiden finner du også «Snøskredskolen» – en kunnskapsbase om snøskred.

Nytt for denne sesongen er kurs- og informasjonsmateriell tilpasset for skuterkjørere.

Rune Engeset, leder for Snøskredvarslingen hos NVE.

Rune Engeset, leder for Snøskredvarslingen hos NVE.

– Vi ønsker å legge til rette for mer kunnskap om snøskred, gode råd for scooterkjørere som skal ut på tur og hvordan bruke snøskredvarselet i turplanleggingen. Vi har også tilpasset kursmateriell som er tilpasset ny læreplan for førerkort klasse s, sier Rune Engeset, leder for Snøskredvarslingen.

Her finner du aktuelt kurs- og informasjonsmateriell for snøscooter.

Kursmateriellet er opprinnelig laget for trafikkopplæring klasse S (snøscooter), men kan også benyttes som oppslagsverk i skredkurs for snøscooterklubber og foreninger hvor snøscooteren brukes som transportmiddel eller til rekreasjonskjøring.