Lars Monsen slår et slag for snøscooteren. Villmarkskongen mener det bør bli enklere å etablere nye løyper slik at flere kommer seg ut i naturen.

 

Det er Dagsavisen som skriver at Lars Monsen under en reiselivskonferanse i Narvik tok opp det han beskriver som for strenge regler for snøscooterkjøring i Norge.

 

– Reglene er altfor strenge. Vi freder oss vekk fra vekst i lokalsamfunnene. Vi bør åpne opp for mer snøskuterkjøring i Norge, sa han.

 

Villmarkskongen – som kjenner Norges skog, fjell og villmark bedre enn de aller fleste etter utallige ekspedisjoner over hele landet – mener det bør være enklere å etablere nye snøscooterløyper:

 

– Jeg synes at vi kan åpne døra på gløtt for mer motorisert ferdsel i utmarka på enkelte steder, under kontrollerte former. For eksempel på Polarsirkelen Høyfjellshotell på Saltfjellet, der de burde får lov til å kjøre opp en to mil lang skuterløype inn til Bjøllovatnet for isfiske, og få lov til å kjøre et begrenset antall turer inn. Så kan løypa også brukes av skiløpere og hundekjørere. Vi må ikke være så livredde for det. Vi må lempe litt på kravene, så folk kan leve av dette, sier villmarksmannen.

 

Dagsavisen har også sluppet til snøscootermotstanderne i debatten. En etter en ytrer sin skepsis til Monsens ideer, og frykter at villmarkens ro og idyll skal ødelegges. Og motstanderne avslører atter en gang at de ikke har satt seg godt inn i Monsens utspill.

 

– Lars Monsens kjærlighet til naturen er udiskutabel. Han er mer ute enn noen annen snøscooter-skeptiker. Hans meget forsiktige påvisning av hvordan naturen kan glede mange flere, bør få nettopp dem som elsker å være i naturen til å tenke seg om, sier sekretær i SIF, Arve Lønnum.