Elias Ishoel har gått til topps i den amerikanske serien to år på rad. For verdens beste snøscootercross-fører det helt uaktuelt å sette seg på snøscooteren med promille i blodet når han er på scootertur med kompisene.

 

Ishoel-Alko-V2-HQ_Moment

Klikk på bildet for å se video med Elias Ishoel!

– Snøscooteren er et kjøretøy som krever mye av deg som fører, derfor er det viktig å være skjerpet når man kjører, slår Elias Ishoel bestemt fast. Det er helt uaktuelt for den talentfulle crossføreren å kjøre snøscooter med promille – uansett om det er i konkurranse eller under vanlig turkjøring med kompisene hjemme i Norge.

 

 

Elias Ishoel mener det er viktig at venner passer på hverandre når man er på scootertur, og sier ifra dersom noen synes det er en god ide å kjøre med promille i blodet.

Elias Ishoel mener det er viktig at venner passer på hverandre når man er på scootertur, og sier ifra dersom noen synes det er en god ide å kjøre med promille i blodet.

Elias Ishoel er nordmannen som har gått helt til topps i den amerikanske snocross-serien «Amsoil Championship Snocross». 21-åringen var den første fra Europa som klatret helt til topps da han vant sesongen 2018/2019. Også vinteren 2019/2020 var han raskest av alle. Det skjedde i en sesong som måtte avsluttes noe tidligere enn planlagt på grunn av pandemien.

Elias bor fortsatt hjemme i barndomshuset i Oppdal. Herfra kan man se lysmastene til den lokale crossbanen som ligger bare noen hundre meter overfor huset. På det store jordet på gården har han for anledningen brøytet en flere kilometer lang crossbane, med flere titalls store hopp. Her i området har han kjørt snøscooter så lenge han kan huske.

– Jeg har vært heldig og hatt muligheten til å kjøre snøscooter på tilrettelagt bane rett utenfor huset, det har betydd mye, sier han, som forklaring på hvorfor han er blitt best i verden.

 

Raskere enn denne karen kjører ingen!  Elias Ishoel har alle sin vinner-scootere hjemme på gården i Oppdal.

Raskere enn denne karen kjører ingen! Elias Ishoel har alle sin vinner-scootere hjemme på gården i Oppdal.

Ishoel har ikke bare vært «heldig», med å bo nært crossbanen. Oppdalingen har i alle år trent mer og bedre enn konkurrentene. Han har fulgt et seriøst treningsopplegg som ikke ligger noe tilbake for andre idretter. Trening, kosthold, søvn og sunne vaner har vært i fokus. Han har likevel hatt tid til hyggelige scooterturer sammen med kompisene.

– Konkurranse og trening tar mye av tiden min, så det er mest slik kjøring. Men jeg får tid inn i mellom til å ta noen turer med vennene, sier Elias. Og da er det helt uaktuelt å sette seg på scooteren etter å ha tatt en øl.

– For meg er det helt uforståelig at noen velger å kjøre snøscooter når de er påvirket av alkohol. Snøscooteren er et krevende kjøretøy i seg selv. At noen likevel setter seg på den med svekkede sanser er vanskelig for meg å forstå, sier han.

Elias oppfordrer alle til å passe på hverandre. Si til kompisen at det ikke er greit å kjøre etter å ha drukket alkohol.

– I min vennegjeng er det helt uakseptabelt å kjøre i påvirket tilstand med snøscooter, akkurat som det er med bil eller andre kjøretøy. Man må ta vare på hverandre i vennegjengen, og passe på. Da skal man si ifra dersom noen gjør noe som ikke er greit, legger han til.

Elias lader nå opp til en ny sesong i snøscooter-cross. Med dagens pandemi er det vanskelig å vite hvordan sesongen vil utarte seg for den talentfulle oppdalingen. Men er det en tom som er helt sikkert, så er det at han vil kjempe helt i toppen mot verdens aller beste snocross-utøvere i mange år!