43 kilometer snøscooterløyper ble åpnet i Tydal 25. mars – til glede for både lokale snøscooterentusiaster og aktører i reiselivsnæringen.

Etter mange års arbeid kunne den lokale snøscooterklubben i Tydal endelig ønske velkommen til ny løype i kommunen. Den nye løypen har fått stor oppmerksomhet. NRK besøkte blant annet løypen.

Klikk her for å se NRK-innslag fra løypa.

 

De lokale snøscooterentusiastene i Tydal var ikke de eneste som gledet seg over åpning av nye snøscooterløyper i regionen sist helg. Også lokale bedrifter ønsker løyper velkommen.

Tydal SNO

SNO viste seg på åpningsdagen og konstaterte ingen regelbrudd.

– At vi i de fire tunge vintermånedene kan få en ny næringsinntekt med scooterkjøring, det tror jeg blir svært viktig for oss, i det hele tatt for å kunne overleve. Det betyr at folk kan ligge over her og spise, sier Helge Kvithammer, daglig leder ved Vækterstua til NRK.

 

– Dette er en form for friluftsliv som vi setter stor pris på, sier Erik Kirkvold, en av de lokale ildsjelene. Han er også leder for de norske snøscooterklubbene (SKFR).

– Det blir sjøljustis på løypene. Vi har arbeidet hardt og lenge for å få til dette, sier Kirkvold. Han fremhever at det er god oppslutning omkring løypene i området. Det er svært få grupperinger som har vært motstandere av løypenettet som nå bygges.

 

En patrulje fra SNO var også på plass i løypa på åpningsdagen.
– SNO kunne konstatere at alle kontrollerte overholdt lover og regler. Alle fulgte merket løype. Vi ønsker både SNO og politiet velkommen tilbake og håper de får lite å gjøre også fremover, sier Erik Kirkvold.

 

Tydal skiløpere

 

Erik Kirkvold og Knut Ivar Furan - to av ildsjelene som har arbeidet i mange år for å få løype til Tydal.

Erik Kirkvold og Knut Ivar Furan – to av ildsjelene som har arbeidet i mange år for å få løype til Tydal.