Bransjen og klubbene vil vise frem de positive sidene ved snøscooteren under Snøscooterens dag 7. november. Nå er lokale ordførere, rådmenn og næringssjefer invitert til dagen som markerer start på sesongen.

 

Lørdag den 7. november arrangeres Snøscooterens dag over hele landet. Dette er et samarbeid mellom snøscooterforhandlere over hele landet gjennom Snøscooterimportørenes Forening (SIF) og Snøscooterklubbenes Fellesråd (SKFR).

 

43 lokale snøscooterklubber, fra Agder i sør til Troms og Finnmark i nord, er involvert. Flere klubber er under etablering over hele landet. Aktivitetene 7. november skjer hos forhandlerne til Arctic Cat, Polaris, Lynx, Ski-Doo og Yamaha.

 

Klikk her for å se alle merkene i det norske markedet. Hos de ulike importørene finner du din nærmeste forhandler.

Snøscooter-løyper har vært stor suksess i Engerdal, med økt bolyst, flere arbeidsplasser og folk som flytter tilbake til kommunen.

Snøscooter-løyper har vært stor suksess i Engerdal, med økt bolyst, flere arbeidsplasser og folk som flytter tilbake til kommunen.

 

– Vi ønsker å sette fokus på alt det positive med snøscooteren som skaper bolyst med rekreasjon og naturopplevelser, økonomiske ringvirkninger for lokalt næringsliv, samt som nyttekjøretøy i næring og redningsaksjoner, sier Arve Lønnum, sekretær for SIF, og Erik Kirkvold, leder for SKFR.

 

Lokale representanter fra Snøscooterklubbenes Fellesråd og snøscooterklubbene i fylket/kommunen vil være til stede i forbindelse med arrangementet.

 

– Etableringen av snøscooterløyper i nye kommuner har vært en stor suksess, på mange måter. Andelen ulovlig kjøring har vært minimal, og andre friluftslivsinteresser er i svært liten grad berørt. Kommunen og klubbene har vært dyktige med å lage løyper som ikke har skapt konflikter, sier Erik Kirkvold i SKFR. Klubbene har også fått mye skryt fra oppsynsmyndighetene for gode holdninger blant snøscooterbrukerne i løypene.

 

Nye løyper har fått flere positive ringvirkninger i lokalsamfunnene. Økt omsetning for lokalt næringsliv, flere arbeidsplasser og økt bolyst er et gjennomgående tema der det er kommet nye løyper. Dette gjelder blant annet Engerdal og Trysil.

 

Stikk innom din lokale forhandler på Snøscooterens dag 7. november!

 

Les også flere snøcooter-nyheter i www.Reitwagen.no

Følg Reitwagen.no på Facebook: https://www.facebook.com/Reitwagenno-101254814942875