NRK melder om mindre ulovlig kjøring med snøscooter etter at regjeringen ga kommunene lov til å etablere løyper. Færre ulykker gleder også Trygg Trafikk.

– Det har blitt mye bedre forhold etter at løypene kom. Snøskuterklubbene i Lierne, Namsskogan, Røyrvik og Grong er nøye med at skuterkjøring skal skje i ordnede former, sier Birger Håpnes ved Grong lensmannskontor, til NRK Trøndelag.

– Erfaringene er positiv i all hovedsak og dialogen med reindrifta er god. Reindrifta kan kreve stenging av konkrete løyper ved behov. Så ser vi at folk på ski bruker fjellområdene mer, fordi det er skuterløyper som er godt skiltet og merket, sier jordbrukssjef Torgar Eggen i Grane kommune til NRK.

– Folk forstår at skal de beholde kommunale løyper må de forholde seg til lover og regler, sier jordbrukssjef Torgar Eggen til NRK.

 

Færre ulykker med snøscooter blir også lagt merke til av Trygg Trafikk:

– Vi har hatt altfor mange ulykker. Det er gledelig å kunne observere at antallet drepte på snøskuter går ned, sier seniorrådgiver i Trygg Trafikk, Bård Morten Johansen til NRK.

NRK melder om at det i gjennomsnitt dør mellom seks og ni personer på snøscooter, noe som stemmer med tallene SIF også sitter på. Forrige sesong var det imidlertid kun to dødsulykker.

Her kan du lese hele saken til NRK.