Scootermerker:

Amerikanske Arctic Cat har produsert snøscootere siden 1960. I dag er de en av verdens største produsenter på både snøscooter og ATV. Arctic Cat leverer arbeidsscootere, crossovermodeller, løssnøscootere, sport og touringscootere. Norsk importør er Erling Sande AS.

Snøscooter-fabrikken til Lynx er lokalisert i Rovaniemi i Nord-Finland. Lynx er en del av BRP-konsernet som allerede i på 1940-tallet presenterte deres første snøkjøretøy. Lynx produserer både arbeidsscootere, crossovermodeller, løssnøscootere, sport og touringscootere.

Polaris har produsert snøscootere siden 1954 da den første konseptmodellen så dagens lys i USA. Merket er i dag blant verdens ledende på både snøscooter og ATV. Polaris leverer arbeidsscootere, crossovermodeller, løssnøscootere, sport og touringscootere.

Canadiske Ski-Doo er en del av BRP-konsernet som er blant verdens største i fritidssegmentet. BRP presenterte den første snøscooteren allerede i 1954. Ski-Doo produserer både arbeidsscootere, crossovermodeller, løssnøscootere, sport og touringscootere.

Japanske Yamaha kom på banen med deres første snøscooter i 1968. Yamaha produserer i dag både arbeidsscootere, crossovermodeller, løssnøscootere, sport og touringscootere. Yamaha er en av verdens ledende innen fritidssegmentet.