Våre motstandere ynder å fremstille snøscooterkjøring som farlig og sa det ville bli mye ulykker av å la kommunene vedta løyper. Vi visste at nettopp løyper er det beste man kan gjøre for sikkerhet på snøscooter. Det viste tall over mange år fra alle land der snøscootere brukes.  Det har på det meste vært 10 dødsulykker på snøscooter i Norge i løpet av et år. De skjer utenfor løype.

Sverige som har løyper over hele landets nordlige halvdel, har i snitt 5 dødsulykker årlig, mye knyttet til drukning ifm isfiske. I Norge er ulykkesårsak nr 1 å finne i snøskred. Andre typiske ulykker er velt i skråning, kjøre utfor skrent og kollisjon med tre eller stein, for ikke å snakke om noe av det kanskje aller enkleste å gjøre noe med:  Å kjøre med hjelm!.

SIF har laget 4 informasjonsvideoer som appeller til enkle forholdsregler du kan ta for å være helt sikker på at du får en fin tur, og kommer like hel hjem.

De beste tipsene for å unngå å havne i snøsskred:

Vebjørn fra Alta har opplevd å miste en kompis i snøskred og han har selv havnet i skred, under det han beskriver som “betong”. I videoen som, er produsert av Snøscooterimportørenes forening – SIF, forteller han om sine opplevelser og gir de beste rådene for å unngå å havne i skred.

Gode råd for snøscooter-kjøring på vann og vassdrag:

Fjellstueoppsitter Per Edvard Johnsen kjører mye på elver og vann med snøscooter på vinteren. I denne videoen som er produsert av Snøscooterimportørenes forening – SIF gir han sine beste råd for alle som ferdes på vann og vassdrag med snøscooter.

Reindriftsutøverens beste tips for trygg snøscooterkjøring:

Reindriftsutøver Mikkel Isak Eira har mye erfaring med snøscooterkjøring og har selv opplevd at det holdt på å gå galt i et område han kjenner som sin egen bukselomme. Her gir han sine beste tips i filmen som er produsert av Snøscooterimportørenes forening – SIF .

Alkohol og snøscooterkjøring en dårlig kombinasjon!

Elias Ishoel #200 er verdens beste snocross-utøver, med seier i den amerikanske serien to år på rad. For oppdalingen er det helt uaktuelt å sette seg på en snøscooter med promille i blodet når han er på tur med kompisene.