Nå har vi endelig, og for første gang, en regjeringserklæring som sier vi skal ha lokalt sjølstyre om scooterløyper, om de skal komme, og hvor de skal være. Dette er en nyhet som er verd atskillig feiring, men også ettertanke. Vi har «vunnet krigen», ser det ut til, og nå må vi vinne freden.

Ettertanken og omtanken scooterfolket nå må ha, bør knyttes til å passe på at vi fortjener den tilliten vi og kommunene har fått. De løypene som lages, må respekteres. Det vil si: ikke kjøre utenom løypene, ikke grisekjøre, og i det hele tatt være gode representanter for scootersaken.

Noen få kan fort ødelegge for veldig mange. De som har lyst til å kjøre gris, eller fortsatt leke gjemsel med lensmannen, kan ødelegge hele greia for oss. Om mulig enda dummere er de som attpåtil filmer griset og legger det ut på nett. Jeg skjønner ikke hva hensikten med slikt skal være, men jeg vet hva virkningen av grisekjøring er. Det er jul, påske og bursdag for våre motstandere. De kan da meske seg med: “Hva var det vi sa?”. Da kan det bli politisk populært med forbud igjen.

Derfor håper jeg inderlig at alle blir gode ambassadører for vår sak, passer på seg selv og andre, slik at våre motstandere ikke får noen gode argumenter. Vi trives best med motstanderne når de som hittil stort sett bare prater i fordommer uten rot i virkeligheten. Vi må sammen skape en ny virkelighet og ikke gjøre noen i turistforeningen til sannspådde profeter. De som legger ut filmer av grisekjøring på nettet, kan like gjerne sette inn følgende annonse i avisene: «Kjære regjering. Vennligst ta fra oss scooterløypene, og sørg for at alt vi driver med blir ulovlig».