Rekreasjonskjøring med snøscooter er populært, og mange kommuner i Norge har god erfaring med å legge til rette for snøscooterløyper. Mange nordmenn ser også mot Sverige hvor det er utviklet et godt løypenett. Her er det mulig å kjøre på snøscootertur med flere koselige stopp innom bygder og byer.

I Sverige er snøscooteren flittig benyttet av lokale og av turister som velger å bruke ferier og helger ute i naturen. Det er også mange flotte steder å kjøre i Norge. Engerdal, Hattfjelldal og Tydal- og Selbu er tre steder du bør oppleve på snøscooter.

Engerdal

Engerdal er en av kommunene på Østlandet med størst løypenett, som nå strekker seg over 20 mil fra Heggeriset sør i Engerdal til Elgå i nord. På Elgå kan man i vintersesongen komme inn på Lars Monsen sin Femund Lodge for et lunsjstopp. I Engerdal er det godt preparerte løyper, som går i et variert terreng. Her kan du kjøre på vann, over myrer, skog og fjell. Det finnes flere overnattingssteder, en snøscooterforhandler og bensinstasjon i tilknytning til løypenettet.

Se video fra Engerdal vinteren 2021.

Hattfjelldal

I Hattfjelldal er det hele 36 mil med snøscooterløyper som brukes til rekreasjon og nyttekjøring. Løypene er varierte og går mellom fjell og bygder. Hattfjelldal har flere flotte fiskevann hvor man kan raste og fiske. Løypenettet er godt organisert av Hattfjelldal snøscooterforening, som også har egen Facebook gruppe for oppdateringer om løypestatus.  

Link til kommunens scooterside. https://hattfjelldal.kommune.no/tjenester/kultur-idrett-og-fritid/snoskuter/

Tydal og Selbu

I Tydal og Selbu finnes det mange mil med fine scooterløyper, overnattingsplasser og snøscooterforhandlere. Løypene er svært variert og går i spennende, kupert terreng. Det er lange strekker på vann og høyfjell som gir god oversikt og flotte opplevelser. Det er ca 20 mil med løyper å boltre seg på. Det er god skilting og merking som gjør det enkelt å kjøre sikkert. På Vekstarstua kan man parkere scooteren rett utenfor døren og spasere inn i restauranten. Det er god tilgang på bensin flere steder lang løypene, grillplasser og steder å fiske. Enkelte løyper er forbeholdt isfiske.

Se film fra Tydal 2021.